לאחר שהחלטתם לפתוח עסק, מן הסתם תצטרכו לשכור או לקנות מקום, לקנות ציוד ולהעסיק עובדים.
מעבר לכך תצטרכו להשתמש בשירותי יועצים, אגרות והיטלים שונים.
אז כמה כל זה יעלה לכם?
שכירת יועצים
בשלב הראשון של פתיחת העסק תצטרכו לשכור יועץ רישוי שילווה אתכם בקבלת רישיון העסק. התפקיד של יועץ הרישיון הוא לערוך בקשה לרישיון, הגשת הבקשה וטיפול בכל ענייני המסמכים והאישורים של העסק.
עלות יועץ רישיון נעה בין 10,000 ל15,000 אלף שקל, תלוי בסוג העסק שאתם פותחים.
יועץ נגישות – יועץ זה יסביר לכם איך להנגיש את המבנה של העסק, את התשתיות ואת הסביבה לעוברי אורח, אלו דברים שהם חובה על פי החוקים והתקנות. יועץ נגישות יגיד לכם האם אתם פטורים מנגישות בעסק.
עלות שכירת יועץ נגישות נעה בין 1,500 ל2,400 שקל.
יועץ בטיחות אש – יועץ שנדרש לקחת כאשר מדובר בעסק מורכב או עסק גדול מ500 מ"ר, אבל מומלץ לקחת את היועץ הזה בכל פרויקט כי הוא יכול למנוע הוצאת כספים מיותרים בהמשך. עלות יועץ בטיחות אש נעה בין 3,500 ל6,500 שקל אך ברוב הפעמים הוא יבוא לקראתכם ויעלה פחות.
ככל שהעסק מורכב יותר מומלץ מאוד לקחת את שלושת היועצים הנ"ל, במיוחד אם מדובר בעסק שמושקע בו מעל חצי מיליון שקלים. לקיחת יועצים תעזור לכם לחיסכון כספי, מניעת טעויות והשקעות מיותרות.
אגרות
אחרי ששכרתם יועצים הגיע הזמן לשלם אגרות לעירייה – אגרות חודשיות ואגרות שנתיות. מלבד ארנונה שכל עסק חייב לשלם אותה ועלותה משתנה מעירייה לעירייה ותלויה בגודל העסק, תצטרכו לשלם מספר אגרות.
אגרת בקשת פתיחת עסק – אגרה זו תעלה לכם 320 שקלים, במידה ותרצו שהעסק שלכם יפעל בלילה תצטרכו לשלם היתר לילה שעלותו היא כ-1,200 שקלים לשנה.
אגרת שילוט – אם אתם רוצים לתלות שלט יפה עם שם העסק, גם זה עולה כסף. אגרה זו משתנה בין עירייה לעירייה ותלויה בגודל השלט שתרצו, בעיר שבה העסק עומד להיפתח ועוד מגוון גורמים אחרים. עלות אגרת שילוט נעה בין 500 ל4000 שקלים בשנה.
אגרת כיסאות – אם העסק שלכם הוא עסק המוכר מזון וברצונכם שהלקוחות יישבו על כיסאות ליד שולחן – גם זה עולה כסף. עלות אגרה זו היא כ1000 שקלים לחודש.
אגרת קירוי חורף – אם לעסק שלכם יש שטח בחוץ או מרפסת וברצונכם לקרות אותם זה גם יעלה לכם כסף. עלות אגרה זו היא בין 500 ל3,000 שקלים בחודש.
רכישת ציוד לעסק
כל עסק שנפתח צריך שיהיה לו ציוד. בין אם כיסאות, שולחנות, ספות, מחשבים, טלפונים ועוד ובין אם דברים יותר קטנים כמו עציצים, ציוד משרדי, קישוטי נוי ועוד.
העלויות של ציוד זה משתנות בהתאם לבחירות שלכם. אם מדובר בעסק קטן ואין בו חשיבות ליוקרה אז תוכלו לרכוש לפחות בתור התחלה רהיטים יד שנייה , אם מדובר בעסק שהנראות שלו מחייבת אז העלויות יהיו הרבה יותר גבוהות, כאן הכל תלוי בכם ובכמה תרצו להשקיע.
אתר אינטרנט, רשתות חברתיות והתנהלות במדיה
כל עסק מתחיל רוצה שישמעו עליו ויכירו אותו, על מנת לצבור לקוחות ולהתפרנס כמה שיותר מהר. בשביל זה צריך לפרסם ולשווק את העסק וזה עולה כסף. בין אם הדפסת פליירים או בין להעסיק מישהו שיתפעל את אתר האינטרנט, הפייסבוק והאינסטגרם – כל זה עולה כסף, כמובן שהעלויות משתנות לפי הצורך שלכם ובכמה תרצו להשקיע.
אם אתם חוששים שלא תוכלו לעמוד בכל העלויות הגבוהות תוכלו לקחת הלוואה לפתיחת עסק, ולהיעזר בביזלנד הלוואות לעסקים שהם יוכלו למקד ולייעץ לכם בצורה הטובה ביותר.