7 דברים שייעוץ כלכלי מקצועי יכול להעניק לעסק שלכם

פינות נסתרות בספרים החשבונאיים שלכם עשויים לטמון בחובם הזדמנות יוצאת דופן להתייעל, לחסוך, לשפר את ניהול החברה ואף את מעמדה מול הבנקים. במאמר זה תמצאו 7 דברים שחברת ייעוץ כלכלי מנוסה ומקצועית יכולה להעניק לחיזוק היציבות הפיננסית של העסק שלכם.

 

1. שקיפות מלאה בנוגע להוצאות

ארגונים וחברות רבים מרוכזים בהגדלת המכירות והרווחים וזה מובן. אולם ייעוץ כלכלי מתמקד ראשית כל בהוצאות העסקיות, ושם ניתן למצוא "אוצרות". שקיפות מלאה בנוגע להוצאות, הכוונה היא להגיע לשליטה מלאה במספרים. על מה החברה מוציאה במדויק, ברכישת חומרי גלם, ברצפת הייצור, בפרסום, שיווק ומכירות? מה היקפי ההוצאה בהפרשות הפנסיוניות לעובדים ומנהלים?

"ליועצים כלכליים מעולים ומנוסים יש את היכולת לאסוף במהירות נתוני הוצאה ולהציג אותם בצורה בהירה להנהלת החברה, כולל שיפור התשתיות החשבונאיות בתוך החברה על מנת שבכל רגע נתון יהיו להנהלת החברה דוחות זמינים בנוגע לרמת ההוצאה בכל סעיף וסעיף" – אומר לנו גורם מקצועי מחברת FRONTIS. (אתר החברה: frontis.co.il)

 

2. חיסכון והתייעלות

שקיפות מלאה היא השלב הראשון. השלב השני הוא ניתוח התייעלות: איזו הוצאה נראית כגדולה מדי? ליועצים כלכליים מנוסים ומקצועיים ישנה נקודת מבט השוואתית בענף שלכם או בענפים דומים, עבור כל סעיף הוצאה הם יודעים להשוות ולהראות פערים.

האם אתם משלמים לסוכני המכירות יותר מדי, ודורשים מהם פחות מדי? הניסיון מלמד, כי ניתוח התייעלות הנעשה בצורה מדויקת מוביל להזדמנות לא רק לחסוך כספים רבים אלא ללמד את הנהלת החברה ועובדיה שיעור חשוב על התנהלות כלכלית נכונה.

 

3. תקציב ויעדים

שקיפות והתייעלות יובילו להישגים חד פעמיים וזמניים אלא אם החברה תשכיל להציב לעצמה תקציב ויעדים, לא רק בנוגע להכנסות אלא גם בנוגע להוצאות. יש בכך שני יתרונות בולטים: הראשון, עבודה לפי יעדים מחדדת את בהירות המחשבה ומעניקה לעובדים ומנהלים סט ברור של ציפיות מהם; והשני, עבודה לפי תקציב מעניקה להנהלת החברה שקיפות ניהולית חשובה מאוד.

 

4. שיפור התזרים

ניהול נכון של ההוצאות אינו מספיק על מנת לייצב את החברה ולהבטיח את הישרדותה לאורך זמן. המרכיב הקריטי ביותר בבריאות הפיננסית של החברה הוא מבנה תזרים המזומנים שלה. לעתים חברות נוהגות להזמין יועצים כלכליים מנוסים כשיש כבר ניצנים של משבר מול הבנקים, אולם הדרך העדיפה בהרבה היא להזמין שירותי ייעוץ כלכלי עוד קודם המשבר, על מנת לזהות חולשות ואיומים העשויים לפגוע בתזרים המזומנים, ובכך למנוע את המשבר עוד לפני שנוצר.

בנוסף, יועץ כלכלי מקצוען יוכל לזהות הזדמנויות להגדיל את תזרים המזומנים. לדוגמה: הקטנת היקף המלאי הנשמר במחסני החברה עשויה לעכב את זמן המסירה ללקוח, אולם במקביל לייצר חיסכון תזרימי לא קטן לחברה.

האם החיסכון בתזרים מצדיק פגיעה בשירות ללקוח? דוגמה נוספת: המעבר מתשלום לספקים בשוטף + 30 לתשלום שוטף + 60 ייצור חיסכון תזרימי גדול, אולם עשוי לעורר מרמור מצד הספקים. האם צעד זה נכון? מה הסיכונים? איך כדאי להיערך אליהם? אלו סוג השאלות שנפתרות בדיאלוג פורה בין יועץ כלכלי חכם ומנוסה לבין הנהלת החברה.

 

5. תמחור נכון

חברות רבות לא מתמחרות בצורה מספיק מדויקת את המוצרים והשירותים שלהן, ודבר זה בא לידי ביטוי בשני אופנים מרכזיים: תמחור נמוך מדי מהווה הזדמנות להעלות מחיר וכך להגדיל את מחזור ההכנסות והיקף הרווחים; תמחור גבוה מדי מבריח לקוחות למתחרים, מקטין הכנסות ופוגע ברווחים.

לצורך הערכת התמחור היועצים הכלכליים אוספים מידע רב על הענף הספציפי בו החברה פועלת (כלפי חוץ) וכן מחשבים את כלל העלויות הנדרשות לייצור המוצר או השירות (כלפי פנים). תמחור כולל גם הערכה מלומדת של הסיכונים – האם העלאת המחיר תוביל להתנגדות מצד לקוחות? האם לקוחות יעזבו? האם הספקים יעלו גם הם? ומנגד – מציאת הזדמנות לחסוך ולהוריד מחיר – האם היא צפויה תוביל לכניסה של לקוחות חדשים?

 

6. תכנית השקעות

יועץ כלכלי מנוסה ומקצוען יודע לנתח את הנכסים של החברה ולקבוע האם נכסים אלו מנוהלים בצורה נכונה, ומהם המקומות הניתנים לשיפור. מהי התשואה על ההון המושקע וכיצד ניתן להגדילה? מהם צרכי ההשקעה של החברה לשנים הקרובות, והאם תכנית ההשקעות מותאמת ליעדים שהציבה הנהלת החברה?

מתוך בחינה של תזרים המזומנים, מה צפויה להיות רמת ההון העצמי העתידית והאם החברה נדרשת בהווה להיערך להגדלת ההון העצמי כדי להתמודד עם האתגרים ולממש הזדמנויות לצמיחה?

 

7. חיסכון בהוצאות המימון

זהו תחום שבו חברות רבות נעזרות ביועצים פיננסים מנוסים. הניסיון מלמד, כי מרבית החברות יכולות לחסוך הוצאות מימון בהתנהלות חכמה יותר מול בנקים וגופי אשראי נוספים. איך ניגשים לבנק לצורך שיפור תנאים? כיצד לנהל את המשא ומתן? מתי כדאי לפרוס את החוב או לבצע מימון מחדש? שאלות אלו ואחרות יכולות לפתוח פתח לא רק לחיסכון כספי אלא לשיפור דירוג האשראי של החברה.

מעוניינים לחזק את היציבות הפיננסית של העסק שלכם? אנו ממליצים לבחור חברת ייעוץ כלכלי בעלת ניסיון רב ורקורד של הצלחה בתחומים דומים לשלכם. בהצלחה.

עֵסֶק

המאמר שימושי ?
שתפו עם החברים בקליק

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך